nieuws

C&A trekt zich terug uit Turkije

Geen categorie

C&A heeft zijn winkels in Turkije verkocht. Het modeconcern trekt zich volledig terug uit de financieel ‘zeer uitdagende markt’ markt.

C&A trekt zich terug uit Turkije

Dat heeft een woordvoerder van C&A bevestigd aan nieuwsdienst ABM Financial News, zonder details over de deal bekend te maken. Het gaat om de verkoop van 24 winkels in zes steden in Turkije. De Turkse sectorgenoot DeFacto heeft de winkels verkocht. C&A opende zijn eerste winkel in Turkije in 2007. C&A trekt zich volgens ABM helemaal terug uit deze markt, omdat de omstandigheden er financieel ‘zeer uitdagend’ zijn. Het bericht komt net een dag nadat vermoedelijke IS-zelfmoordenaars een bloedbad aanrichten op de grootste Turkse luchthaven in Istanboel.

Voor retailers en winkelbeleggers gold Turkije tot voor kort als een zeer aantrekkelijke markt vanwege de snelgroeiende middenklasse en economie. Sinds de demonstraties tegen toenmalig premier Erdogan (nu president) in 2013 en de val van de Lira maakten buitenlandse investeerders al een pas op de plaats. Door de burgeroorlog tegen de Koerden in Zuidoost-Turkije en de aanslagen van IS staat het consumentenvertrouwen dit jaar ernstig onder druk. C&A zegt wel zijn groei in Europa te versnellen, ook zonder details te geven. Het modeconcern heeft 1.575 winkels in negentien Europese landen. Daarvan zijn 133 filialen in Nederland. 

Reageer op dit artikel