nieuws

Bouw WTC Utrecht van start

Geen categorie

Op de vastgoedbeurs Provada 2016 bekrachtigden de gemeente Utrecht en CBRE Global Investors op woensdag 8 juni de overeenkomst voor het World Trade Center (WTC) Utrecht. Hiermee is de weg definitief vrij voor de bouw van dit duurzame en flexibele kantoorgebouw in het Utrechtse Stationsgebied.

Bouw WTC Utrecht van start

De gemeente heeft de grond voor het WTC Utrecht in erfpacht geleverd. Negentien verdiepingen en 29.000 m2 gaat het nieuwe complex tellen dat in februari 2018 al klaar moet zijn vanwege de eerste huurders die dan hun intrede zullen doen. De eerste huurders voor het gebouw zijn reeds gevonden. JLL en CBRE ondersteunen CBRE Global Investors bij de verhuur. BAM is zowel verantwoordelijk voor het ontwerp als de realisatie (design & build) en zal donderdag 9 juni starten met de bouw.

Het nieuw te bouwen kantoor gaat zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken bieden. Het zal fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Het gebouw komt op  de plek waar kantoorpand Leeuwensteyn is gesloopt. Er werken straks zo’n tweeduizend mensen in een mix van grotere en kleinere bedrijven en organisaties. Het gebouw wordt 70 meter hoog. De onderste vier verdiepingen worden openbaar met horeca, retail en vergaderplekken. Kantoorruimte bevindt zich op verdieping 4 t/m 19. Het gebouw heeft een Breeam Excellent label, waarmee een duurzaamheidsscore van meer dan 70 procent wordt gegarandeerd. Het parkeren voor het WTC wordt opgelost in de nieuw te bouwen ondergrondse Jaarbeurspleingarage.

Reageer op dit artikel