nieuws

Beleggingsprijs pensioenfonds landbouw

Geen categorie

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) is tijdens de Pensioen Pro Awards uitgeroepen tot beste vastgoedbelegger van Nederland. PBL zet in op duurzaam vastgoed.

Werkgeversvoorzitter René le Clercq nam de prijs 16 juni in ontvangst tijdens de uitreiking in Amsterdam. Het fonds heeft zijn vastgoedportefeuille uitbesteed aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De jury van Pensioen Pro prees BPL voor zijn duurzame vastgoedbeleid en de recente acquisitie van 55 betaalbare vrije sector huurwoningen in Veenendaal, die geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken.

BPL is de eerste institutionele belegger in Nederland die grootschalig investeert in deze energienota nul-woningen. Voorzitter Le Clercq ziet de prijs als een erkenning voor het beleid van BPL. ‘Duurzaam vastgoed is goed voor het milieu, goed voor de huurders en het levert de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op. Wij zijn er van overtuigd dat de hele vastgoedportefeuille in twintig jaar 100 procent duurzaam gemaakt kan worden.’

Reageer op dit artikel