nieuws

Bart Smit en Toys XL worden Intertoys

Geen categorie

De naam van speelgoedformules Bart Smit en Toys XL gaat verdwijnen. Blokker Holding voegt de winkels toe aan de Intertoys-formule.

Dat heeft het winkelconcern op 29 juni bekendgemaakt. De winkels van Bart Smit worden in het eerste kwartaal van 2017 omgebouwd. Toys XL gaat eind 2017 om naar Intertoys. De webwinkels van de speelgoedketens verdwijnen ook en gaan verder onder intertoys.nl. Blokker Holding rept niet over eventuele winkelsluitingen. Wel verdwijnen er tientallen banen.

Bart Smit heeft 234 winkels. Intertoys beschikt over 176 eigen vestigingen en 125 franchisefilialen. Toys XL heeft veertien megastores in Nederland. In april is Blokker Holding volledig eigenaar geworden van Toys XL door het resterende deel van de aandelen van de speelgoedketen over te nemen. De Toys XL zijn verspreid over Nederland. Alle Toys XL-filialen hebben een oppervlakte van minimaal 2.000 m2.

Blokker kiest voor de naam Intertoys vanwege het aantal winkels en het sterke franchisersnetwerk. De beslissing om Bart Smit, Intertoys en Toys XL samen te voegen onder de merknaam Intertoys volgt op een eerder besluit uit augustus 2015 om de hoofdkantoororganisaties van Bart Smit en Intertoys te integreren en te huisvesten in een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam. Deze verhuizing heeft de afgelopen weken plaatsgevonden.

 

Reageer op dit artikel