nieuws

Bart Kuil richt woningontwikkelaar op

Geen categorie

Bart Kuil gaat verder als woningontwikkelaar. Op 1 mei heeft hij met drie mede-investeerders woningontwikkelaar The Way You Live (TWYL) gelanceerd.

Kuil (47) werkte hiervoor als directeur bij BAM Vastgoed, AM Real Estate Development en New Babylon. Hij heeft als winkel- en woningontwikkelaar ervaring opgedaan met het maken van nieuwe, aantrekkelijke omgevingen. Met TWYL richt Kuil zich op vergeten plekken in en buiten de stad. Kuil wil die kleine locaties herontwikkelen naar onderscheidende woongebieden. Kopers worden daarbij compleet ontzorgd, maar denken en beslissen wel mee over hun nieuwe leefomgeving, aldus Kuil.

In een toelichting zegt hij nog geen concrete projecten te kunnen noemen. ‘Ik ben met een aantal locaties bezig, maar het is nog te vroeg om man en paard te noemen. Ik ontwikkel projecten voor eigen rekening en risico. Daarbij werk ik met drie mede-investeerders die de projecten financieren.’  Door het directe klantcontact zegt Kuil tussenschakels in het ontwikkelingsproces weg te laten.

‘Wij nemen bijvoorbeeld de voorfinanciering voor onze rekening. Ook onderhouden wij de contacten met de gemeenten, die daarmee op hun beurt veel minder tijd kwijt zijn aan de projectbegeleiding. Verder werken we nauw samen met uitvoerende bouwbedrijven: iedereen doet waar hij goed in is. Op die manier voorkomen we een overlap van werkzaamheden en een stapeling van fees.’

Reageer op dit artikel