nieuws

Balkenende: ‘Ook vastgoedmarkt moet aan circulaire economie’

Geen categorie

‘Het hergebruik van materialen is een cruciale stap die in de vastgoedmarkt gezet moet worden. We zijn op de goede weg, maar het kan nog beter.’

Dit zei oud-premier Jan Peter Balkenende bij de opening van de Provada in de Amsterdamse RAI. De voormalige minister-president refereerde hiermee aan het thema van Provada 2016: The next step. ‘De veranderingen gaan steeds sneller Er is een nieuw, dynamisch speelveld aan het ontstaan waarop elke vastgoedpartij zijn positie voortdurend moet bepalen.’ Balkenende noemde verder  robotica, Internet of Things, big data, gebruik versus bezit, verleiden en beleven. ‘We moeten vooruit kijken, goed nadenken en flink aanpakken. Gericht op je doelstellingen en het resultaat. Benut de mogelijkheden van de nieuwe economie,’ gaf Balkenende zijn gehoor mee. ‘We moeten ons bewust zijn van onzekerheden zoals de mogelijke Brexit, opkomend nationalisme en een nieuwe vastgoedbubbel die zich mogelijk momenteel in Amsterdam ontwikkelt. Maar zoals premier Colijn dat in de jaren dertig al zei: we hebben houvast en perspectief nodig. De wereldtentoonstelling van 2025 in Rotterdam. Dat is een fantastische doelstelling waar nu aan gewerkt wordt met een officieel bid.’ Balkenende deed zijn opening door het klingelen van de koperen bel, direct na het eerste ontbijtnieuws van Vastgoedmarkt ín de centrale hal. 

Reageer op dit artikel