nieuws

Amvest en Synchroon presenteren Haags woningproject

Geen categorie

Op woensdag 8 juni om 14.30 uur presenteren Amvest en Synchroon op de Provada het winnend ontwerp voor het Koningin Julianaplein in Den Haag. Op het plein komen twee torens met 350 appartementen.

Amvest en Synchroon presenteren Haags woningproject

Wienke Bodewes, directeur Amvest en Bart van Breukelen, directeur Synchroon, onthullen dan de maquette en geven een korte toelichting op het plan. Het ontwerp bestaat uit een gebouw met twee 90 meter hoge torens. In de torens komen ongeveer 350 appartementen, een vergadercentrum, winkels en horeca. Op het plein komt een paviljoen en veel groen. Het plan zorgt samen met de ondergrondse fietsenstalling voor een waardige stadsentree en geeft een beter aangezicht van het station, aldus de partners.

Het woningprogramma bestaat uit een variatie van koop-, vrijesectorhuur- en sociale huurappartementen. Het Amvest Residential Core Fund heeft de intentie een aanzienlijk deel van de vrijesectorhuurappartementen toe te voegen aan haar portefeuille. De beoordelingscommissie van gemeente Den Haag noemt het plan ‘een genuanceerde overgang van de architectuurwereld van New Babylon en omgeving naar Nieuw Centrum en de historische binnenstad’. ‘De golvende stadshal op de begane grond, de ‘vallei’, inclusief de collectieve tuin op de zevende verdieping, tussen de torens, zijn als collectieve ruimtes interessante, genereuze gebaren’, aldus de commissie.

De start bouw is gepland na oplevering van de ondergrondse fietsenstalling in de zomer van 2017. Tijdens de bouw blijft de fietsenstalling in gebruik. Naar verwachting wordt het gebouw begin 2019 opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel