nieuws

9 procent alle Duitse hotels verkocht in 2015

Geen categorie

Van alle investeringsrelevante hotels in Duitsland is in 2015 9 procent in andere handen overgegaan. Dit meldt Thomas Daily op basis van een onderzoek dat Buwiengesa deed op verzoek van Union Investment.

De waarde van alle investeringsrelevante hotels in Duitsland wordt becijferd op 47,1 miljard euro. Dit komt neer op een gemiddelde prijs van 135.00 euro per kamer. Tussen 2007 en 2015 steeg de waarde van deze groep hotels met 64 procent. De groei vond plaats zowel bij de ketens als bij de onafhankelijke hotels. Union Investment en Bulwiengesa hanteren als vuistregel voor de prijs van een hotelkamer een ratio van 2.000 keer de gemiddelde opbrengsten per kamer.

In Duitsland worden intussen nog steeds hotels gebouwd. Centrum van de bouwbedrijvigheid is Berlijn, waar de afgelopen vijf jaar 10.000 kamers bijkwamen (een vijfde van het totale Duitse volume). De stad telde in 2015 30 miljoen overnachtingen. 

Reageer op dit artikel