nieuws

Vrijspraak Groenhof in België om SNSPF-zaak

Geen categorie

De rechtbank in Antwerpen heeft Buck Groenhof vrijgesproken van omkoping. De voormalige ‘puinruimer’ bij SNS Property Finance heeft volgens de rechter geen privékosten als zakelijke kosten ingediend.

De aangifte tegen Groenhof, die tussen 2009 en 2012 orde op zaken moest stellen bij SNSPF, was afkomstig van Effix Holding en Hetty van de Laar. Zij stelden dat SNS door de ondeugdelijke declaraties – die uit mailverkeer aan het licht kwamen – was benadeeld. Groenhof zegt in een persbericht dat de  mails betrekking hebben op de facturering en declaratie van privé-uitgaven die Van de Laar voor Groenhof had gedaan. SNS was volgens Groenhof op geen enkele manier betrokken of benadeeld. De Antwerpse rechtbank geeft Groenhof daarin gelijk.

Groenhof herhaalt ook onschuldig te zijn in de Nederlandse strafzaak tegen hem: ‘Deze vrijspraak toont aan dat de beschuldigingen tegen mij onjuist zijn. Ik heb dat vanaf het begin af aan gezegd, en de rechtbank heeft dat nu ook geconstateerd. Hieruit blijkt dat ik niet heb geprobeerd SNS te benadelen of op te lichten. Dat heb ik zowel in deze zaak, als in de Nederlandse strafzaak altijd verklaard.’ Op 20 mei doet de rechtbank in Utrecht uitspraak hierin. Het OM eist daarin vier jaar cel tegen Groenhof. 

Reageer op dit artikel