nieuws

Venlo-Venray weer dé Logistieke Hotspot

Geen categorie

Regio Venlo-Venray is wederom uitgeroepen tot dé Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland. De uitslag van de jaarlijkse Logistieke Hotspot verkiezing werd bekendgemaakt tijdens de eerste Strategische Summit Logistieke Hotspots van Logistiek Magazine in het voormalige dc van V&D in Nieuwegein.

West-Brabant en Tilburg eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats. Regio Venlo-Venray is sinds de start van verkiezing in 2006 maar liefst negen keer uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. In 2008 en 2012 ging de eer naar West-Brabant. Opmerkelijk dit jaar is dat de verschillen in de traditionele top drie – in tegenstelling tot vorig jaar – erg klein waren. Het was een nek-aan-nekrace. Met slechts een miniem enkele punten verschil werden West-Brabant en Tilburg-Waalwijk tweede en derde. Alleen op de vraag waar het best een Europees distributiecentrum te vestigen, was Venlo-Venray veruit koploper. Tilburg-Waalwijk daarentegen gooide hoge ogen waar het gaat om e-fulfilment-activiteiten.

De hotspotranglijst is dit jaar weer bepaald aan de hand van een panel van 35 experts (afkomstig uit de logistiekvastgoedontwikkeling, makelaardij, logistieke consultancy, logistieke dienstverlening en verladende partijen) die de verschillende logistieke hotspots aan de hand van zes criteria hebben beoordeeld. De deskundigen vergeleken 28 logistieke locaties van Nederland op basis van de criteria: beschikbaarheid grond en panden, infrastructuur, bereikbaarheid, medewerking overheden, beschikbaarheid personeel en opleidingen en inzetbaarheid en motivatie van medewerkers. Per criterium konden de panelleden dit jaar voor het eerst via een online-enquête een top-10 opgeven van best presterende logistieke hotspots.

Reageer op dit artikel