nieuws

Twee jaar cel geëist tegen Jos van Rey

Geen categorie

De Officier van Justitie heeft twee jaar geëist tegen politicus Jos van Rey. Ook mag de ex-VVD’er drie jaar lang niet in een publieke functie werken.

Het OM beschuldigt Van Rey ervan dat hij zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden als lid van de vertrouwenscommissie bij de benoeming van een nieuwe burgemeester van Roermond in 2012. Hij zou sollicitatievragen en de juiste antwoorden hebben doorgespeeld naar zijn favoriete kandidaat, VVD-partijgenoot en burgemeester van Meerssen, Ricardo Offermanns.

Ook staat Van Rey voor de rechtbank in Rotterdam terecht voor het aannemen van smeergeld van zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol, in ruil voor opdrachten. Tegen Van Pol is ook twee jaar cel geëist. Verder wordt Van Rey ervan verdacht stemmen te hebben geronseld voor verkiezingen en van het witwassen van 175.000 euro.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak doet.

Reageer op dit artikel