nieuws

The Edge en Markthal finalisten ULI Global Award

Geen categorie

Kantoogebouw The Edge in Amsterdam en de Rotterdamse Markthal gaan door naar de finale van de 2016 Global Awards for Excellence van Urban Land Insititute (ULI).

The Edge en Markthal finalisten ULI Global Award

Dat meldt ULI. Totaal dingen nu nog 22 projecten uit Europa, Noord-Amerika en Azië mee naar deze prijs.

The Edge, een ontwikkeling van OVG naar een ontwerp van PLP Architecture, en de Markthal (ontwikkelaar Provast, architect MVRDV/Inbo) hebben al veel prijzen in de wacht gesleept. Maar een eventuele Global Award for Excellence van ULI is toch andere koek. Deze internationale prijs voor bijzondere ontwikkelingen bestaat sinds 1979 en wordt algemeen gezien als een van de meest prestigieuze ter wereld.

De winnaars worden bekend gemaakt in oktober tijdens een bijeenkomst van ULI in de Amerikaanse stad Dallas. De Nederlandse finalisten moeten het opnemen tegen onder andere The Hall (San Francisco), Les Docks Village (Marseille) en Hong Kong East Community Green Station. De competitie staat open voor de hele vastgoedsector, dus niet alleen ULI-leden.

De prijs is een belangrijk instrument van ULI om best practices te identificeren en te promoten. Het is een van oorsprong Amerikaans onderzoeks- en kennisinstituut voor vastgoed- en planningprofessionals, dat verantwoord gebruik van grond en duurzame, stedelijke ontwikkeling tot zijn missie rekent. Wereldwijd telt de 80 jaar oude non-profitorganisatie 200 medewerkers en 37.000 leden, waarvan 2.500 leden in Europa.

Reageer op dit artikel