nieuws

Recordopname logistiek vastgoed Europa

Geen categorie

De opname van industrieel en logistiek vastgoed in Europa is in 2015 tot een recordvolume van 18 miljoen vierkante meter gestegen. Het beleggingsvolume kwam uit op 21 miljard euro.

Dat schrijft Cushman & Wakefield in een rapport over de Europese industriële en logistieke vastgoedmarkt. Met 21 miljard euro ligt het totale beleggingsvolume iets lager dan de 22 miljard in recordjaar 2014. De Europese opname lag in 2015 7 procent hoger dan in 2014. Ondanks de toenemende geopolitieke risico’s zijn de vooruitzichten voor de Europese industriële markt volgens de vastgoedadviseur voor de rest van 2016 positief.

Cushman & Wakefield voorziet een opwaartse druk op de huurprijzen. Die is het gevolg van de toenemende onbalans tussen het geringe aanbod en de grote vraag. De komende vijf jaar rekent de adviseur op een gemiddelde stijging van de huuropbrengst met 1,5 procent per jaar op Europees niveau. Daarbij zullen de perifere markten, die het tijdens de crisis het hardste te verduren hadden, de sterkste huurgroei zien.

Zo wordt in de Ierse hoofdstad Dublin een stijging van de huurprijzen met 5,3 procent per jaar verwacht tot 2020. Rob Hall, senior Director Industrial & Logistics EMEA, zegt in het rapport. ‘We verwachten dat de prime rents in Europa zullen stijgen met gemiddeld 1,6 procent per jaar tot 2020. Dat is meer dan de verwachte stijging voor kantoren en retail over dezelfde periode.’ 

Reageer op dit artikel