nieuws

Prijzen huizen Amsterdam blijven stijgen

Geen categorie

In het eerste kwartaal van 2016 zijn in Amsterdam 3.680 woningen verkocht. Dat is een stijging van 45 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2015.

Dit blijkt uit een rapport van Dynamis Research. In totaal staan er nu nog 2.575 woningen te koop. Deze sterke druk op de Amsterdamse woningmarkt leidt er toe dat ook de woningprijzen blijven stijgen. De mediane verkoopprijs lag in het eerste kwartaal op 292.500 euro. Dit betekent een stijging van ruim 4 procent ten aanzien van het voorgaande kwartaal. De druk op de woningmarkt resulteert ook in sterk teruglopende verkooptijden en onderhandelingsruimte. Zo wordt ruim 55 procent van de woningen verkocht binnen drie maanden en 30 procent zelfs binnen één maand. Voorts wordt intussen bijna twee derde van de woningen in Amsterdam op of boven de vraagprijs verkocht.

De mediane vierkantemeterprijs laat een stevige stijging zien vanaf het eerste kwartaal van 2013 en overstijgt hiermee ook de landelijke prijsstijging. Ook in het meest recente kwartaal is een stijging van de mediane vierkante meterprijs geregistreerd. In Amsterdam betaalt men nu 4.350 euro per vierkante meter. Dit ligt intussen aanzienlijk hoger dan de vierkantemeterprijs van voor 2008. Op sommige locaties waaronder in Amsterdam Zuid worden zelfs vierkantemeterprijzen betaald van boven de 5.500 euro. 

Reageer op dit artikel