nieuws

Portfolioverkoop spekt resultaat Patrizia

Geen categorie

Patrizia Immobilien heeft in het eerste kwartaal een operationeel resultaat behaald van 216,9 miljoen euro ten opzichte van 7,5 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2015.

De winstexplosie is het gevolg van de verkoop van de Harald-portfolio aan Deutsche Wohnen. Patrizia boekte ruim 200 miljoen euro winst op de vervreemding van de portefeuille met 13.500 appartementen. Gecorrigeerd voor deze verkoop boekte de Duitse vastgoedvermogensbeheerder een operationeel resultaat van 14,2 miljoen euro.

Over heel 2016 verwacht Patrizia een resultaat van minstens 250 miljoen euro te behalen. De portefeuille zal dit jaar met 2 miljard euro netto groeien. In het eerste kwartaal van 2016 kocht Patrizia al voor 2,2 miljard euro aan vastgoed tegen 700 miljoen euro in het jaar daarvoor. Naast enkele winkelportefeuilles in Duitsland verwierf Patrizia een Nederlandse woningportefeuille. Voor Aziatische beleggers kocht de vermogensbeheerder het Madame Tussauds-gebouw in Londen en de Astro Tower in Brussel.

Reageer op dit artikel