nieuws

Omzetspurt woonwinkels Randstad

Geen categorie

De verhitte woningmarkt in de grote steden in de Randstad leidde in het eerste kwartaal tot 19 procent meer omzet dan in 2015 voor woonwinkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Dat blijkt uit de Woonwinkelmonitor van branchevereniging Inretail. De totale omzet van de woonwinkels in Nederland groeide in deze periode met gemiddeld 8,6 procent. Woonwinkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag noteerden in het eerste kwartaal een omzetstijging van 18,9 procent. Kleinere woningtextielwinkels die relatief vaak in de centra gevestigd zijn, realiseerden zelfs 32 procent meer omzet.

‘Alles heeft te maken met de verhitte woningmarkt in de Randstad. Een verhuizing betekent bijna automatisch ook investeren in woningstoffering en daarvan profiteert dit type woonwinkel’, aldus branchespecialist Bert-Jan van der Stelt van Inretail. In lijn met het stijgende consumentenvertrouwen groeit de omzet in de woonbranche nu al bijna twee jaar.

Met gemiddeld 15 procent omzetgroei deden woningtextielwinkels ook uitstekende zaken. Slaapspeciaalzaken noteerden 14,2 procent omzetgroei. Gemengde woonwinkels konden 12,3 procent meer omzet bijschrijven dan in 2015. De spectaculaire omzetgroei van 17 procent die vorig jaar in het eerste kwartaal in de keukensector werd genoteerd, leek moeilijk te overtreffen. Toch werd in het eerste kwartaal 4,9 procent meer omzet gerealiseerd. Meubelverkopers zetten 8,9 procent meer om.

Reageer op dit artikel