nieuws

NS en Rijk investeren 450 miljoen in Schiphol

Geen categorie

Het Rijk, de stadsregio Amsterdam, Schiphol en de NS hebben afspraken gemaakt over het vergroten van de capaciteit van het station Schiphol. Met de aanpak is een investering gemoeid van 200 tot 600 miljoen euro.

Dat staat in de Actieagenda Schiphol, die staatssecretaris Dijksma (I&M) en minister Kamp (EZ)  naar de Tweede Kamer stuurden. In de zomer wil het kabinet beginnen met een MIRT-verkenning om de aanpassingen mogelijk te maken en te kijken op welke manier de aanpak kan worden gefinancierd.

Het aantal passagiers van de luchthaven neemt naar verwachting de komende jaren fors toe. Voor dit jaar wordt een groei van 6 procent verwacht. Ook het aantal vliegbewegingen blijft jaarlijks met zo’n 2 procent groeien.

Reageer op dit artikel