nieuws

Nieuwe koper voor modeketen Houtbrox

Geen categorie

Van Uffelen heeft twaalf van de 23 vestigingen van HoutBrox overgenomen. De gefailleerde damesmodeketen kwam vorige week nog in handen van Berden Mode & Wonen.

Dat heeft Van Uffelen bekendgemaakt. De branchegenoot gaat daartoe in gesprek met de verhuurders van de winkelpanden. Van Uffelen heeft zestien modewinkels in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland. HoutBrox, zusterbedrijf Duthler en moederbedrijf Brova werden in april failliet. Vorige week werd bekend dat het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen samen met het Belgische Shopinvest de failliete boedel overneemt.

Berden en Shopinvest zijn echter vooral geïnteresseerd in de twintig filialen van modeketen Purdey, dat ook tot het Brova-concern behoorde. De nieuwe eigenaren hebben nu twaalf Houtbrox-huurcontracten aan Van Uffelen verkocht. Het gaat om winkels in Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Deventer, Eindhoven, Goes, Helmond, Hoofddorp, Utrecht, Veenendaal en Waalwijk.Van Uffelen zegt mogelijk met nog meer Houtbrox-winkels verder te willen gaan. De winkels zijn fors met een oppervlakte van 800 tot 1.250 m2.

Reageer op dit artikel