nieuws

MobilityLabel gelanceerd

Geen categorie

Deze week wordt MobilityLabel officieel gelanceerd. De nieuwe dienst berekent wat vanuit oogpunt van mobiliteit de beste nieuwe vestigingsplaats voor een organisatie is.

Dat melden de inittiafnemers Christiaan Rasch en Thijs Brentjens. MobilityLabel is een tool die voor organisaties met een verhuisvraagstuk de optimale bedrijfslocatie uitrekent. Gebruikers van de tool ontdekken zo de vestigingslocaties met een minimale CO2-footprint, rekening houdend met het woon-werkverkeer van de medewerkers.

Het locatie-advies bestaat uit een heatmap van Nederland die per vierkante kilometer aangeeft hoe gunstig die locatie is vanuit mobiliteitsperspectief: Als een soort hoogtekaart zie je direct hoeveel er te besparen valt bij een verhuizing. Van de meest aantrekkelijke vestigingslocaties worden kaarten, CO2-analyses en individuele reistijdoverzichten verstrekt.

 

MobilityLabel is bedacht en gemaakt door de makers van de afspraak-locatie-prikker ‘Roudle.com’. Eerder wonnen  Rasch en Brentjens hiermee de Smart Mobility Challenge. “Met onze twee diensten vinden we nu de beste plek voor je afspraak óf de beste plek voor je kantoor. Hoewel de uitwerking natuurlijk heel anders is, konden we gelukkig veel kennis en software hergebruiken en doorontwikkelen op de ervaringen van Roudle”, licht Brentjens toe.

Meer informatie  www.mobilitylabel.nl.

 

Reageer op dit artikel