nieuws

Minder winkels en bouwbedrijven omgevallen

Geen categorie

Het aantal failliet verklaarde bedrijven in de detailhandel, bouwsector en onroerend goed in april is gedaald ten opzichte van maart.

Dat blijkt uit CBS-cijfers. In april zijn 355 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in april  failliet verklaard. In maart gingen nog 343 bedrijven failliet tegen 436 in februari. De meeste faillissementen zijn in april uitgesproken in de handel, namelijk 73. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op zestig. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

In de bouwsector blijft het aantal bankroeten gestaag dalen. In april gingen 34 bouwbedrijven op de fles tegen 42 in maart. Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel is vorige maand ook fors teruggelopen met 36 gesloten bedrijven tegenover 46 in maart. In de sector handel en verhuur van onroerend goed halveerde het aantal faillissementen in deze periode van zestien naar acht.

Sinds augustus 2015 liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op. In maart en april van dit jaar daalde het aantal faillissementen echter weer, tot onder het niveau van oktober 2015. De trend sinds augustus 2015 is onduidelijk. Het aantal faillissementen in de eerste vier maanden is wel een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. 

Reageer op dit artikel