nieuws

Kans op prijs voor Markthal en De Hallen

Geen categorie

Provast dingt mee naar weer een prijs. De ontwikkelaar is met de Markthal in Rotterdam genomineerd voor de Gouden Piramide. Ook De Hallen in Amsterdam is genomineerd.

Dat hebben de initiatiefnemers van de Gouden Piramide op de eigen website bekendgemaakt. De jury onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade heeft vijf nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Piramide 2016: Cono Kaasmakers met kaasmakerij De Tijd, Consortium DeFlat met Kleiburg, Provast met de Markthal, Stichting Trom met de Hallen en Stichting Xenia met Xenia hospice.

De Gouden Piramide is de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Zestig opdrachtgevers zonden een project in. Het onderwerp van dit jaar is Architectuur. De prijs wordt jaarlijks toegekend en is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 26 november. In Kunstuur van Avro/Tros wordt in december aandacht besteed aan de winnaar.

 

Reageer op dit artikel