nieuws

Jan Latten op symposium zorgwoningen in stad

Geen categorie

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert woensdag 1 juni een gratis symposium over ouder worden in de stad.

Het symposium Flex in the City vindt plaats in Groningen. Op de dag geven verschillende sprekers hun kijk op de vergrijzing van Nederlandse steden en hoe woningcorporaties, gemeenten, zorgorganisaties en burgers daarop inspelen om ervoor te zorgen dat steden aantrekkelijk blijven voor jong en oud. Sprekers zijn onder andere Aedes-voorzitter Marc Calon en sociaal demograaf Jan Latten van het CBS.

Jan Latten, ook bijzonder hoogleraar sociale demografie aan de Universiteit van Amsterdam, geeft een lezing over flexwonen in de stad. Steden vergrijzen, en die nieuwe ouderen hebben vanwege hun minder traditionele levensloop ook vaker behoefte aan andere woonvormen. Populair is om zelfstandig te blijven wonen met een aantal collectieve voorzieningen die worden gedeeld, schrijft hij in zijn column op Actiz.nl. Het kenniscentrum presenteert een aantal voorbeelden van inspirerende woonzorgprojecten in steden. 

Reageer op dit artikel