nieuws

Ibus verkoopt Amerikaanse woningportefeuilles

Geen categorie

Ibus heeft twee Amerikaanse woningportefeuilles in respectievelijk Athens (Georgia) en Greenville (South-Carolina) verkocht voor 28,35 miljoen dollar tegen een rendement van 13 en 23 procent.

Dat meldt de Nederlandse vastgoedinvesteringsmaatschappij op haar website. De investering in Athens bestond uit veertig appartementengebouwen met 240 appartementen, gebouwd in 1970 en deels gerenoveerd in 2010 en 2011. Ibus kocht de woningcomplexen in juli 2012 voor 9,3 miljoen dollar (exclusief kosten en investeringen). Een private investeerder heeft de woningen onlangs voor 13,45 miljoen dollar gekocht. Deze verkoop heeft geresulteerd in een rendement (IRR) voor investeerders van 13 procent.

De investering in Greenville bestond uit 32 appartementengebouwen met in totaal 359 appartementen, gebouwd in 1972 en gerenoveerd in 2000 en 2006. Het complex is aangekocht in oktober 2011 voor 10,35 miljoen dollar (exclusief kosten en investeringen) en recent verkocht voor 14,9 miljoen. Deze verkoop is goed voor een rendement van zo’n 23 procent.

Charles Bloema, managing director van Ibus: ‘Wij zijn zeer verheugd over het resultaat van deze verkopen. We hebben besloten deze twee portefeuilles te verkopen gezien de huidige gunstige marktomstandigheden in de Verenigde Staten, zoals de gedaalde werkloosheid en de lage aanvangsrendementen. Hierdoor kon dit prachtige rendement gehaald worden voor de beleggers.’

Reageer op dit artikel