nieuws

Gedeelde kantoorruimte populair

Geen categorie

De helft van de Nederlandse ondernemingen ziet het gebruik van gedeelde kantoorruimte inmiddels als een langetermijnoplossing in plaats van een tijdelijke oplossing. Kleinere en middelgrote ondernemingen zijn nog steeds de grootste gebruikers van flexibele werkplekken.

Gedeelde kantoorruimte populair

Dat meldt Regus, aanbieder van flexibele werkplekken, op basis van onderzoek onder 40.000 bedrijven. Nog een uitkomst is dat bedrijven hun contracten verlengen voor gedeelde kantoorruimte om zo hun bedrijf duurzaam te laten groeien (68 procent), en niet omdat dit goedkoper is dan vaste huurcontracten (65 procent).

Een andere conclusie is dat vestigingen van internationale ondernemingen hun contracten voor gedeelde kantoorruimte verlengen om snel te kunnen uitbreiden of inkrimpen zonder extra kosten (73 procent). Ook speelt bij internationale ondernemingen de overweging dat deze contracten kort lopen (68 procent), waardoor ze de voorwaarden vaker kunnen aanpassen.

Algemeen directeur Jessika van Veen van Regus Nederland: ‘Het integreren van gedeelde kantoorruimte helpt bedrijven om flexibel te blijven, zodat zij snel kunnen reageren op plotselinge veranderingen in de markt. We zien steeds vaker dat tijdelijke contracten voor gedeelde kantoorruimte worden verlengd of dat er nieuwe contracten worden afgesloten.’

Volgens haar biedt gedeelde kantoorruimte bedrijven een duurzame weg naar groei. ‘Zo kunnen bedrijven die nieuwe markten willen verkennen gebruikmaken van gedeelde kantoorruimte om de marktomstandigheden te testen voordat ze concrete veranderingen doorvoeren. Als de omstandigheden in een bepaalde markt ongunstiger worden, kunnen ze inkrimpen zonder de flinke boetes die doorgaans onderdeel zijn van traditionele langlopende huurcontracten. Bovendien helpt het gebruik van gedeelde kantoorruimte bedrijven om kapitaal vrij te maken, dat ze vervolgens kunnen investeren in initiatieven voor het bevorderen van groei.’

Reageer op dit artikel