nieuws

Enexis koopt 5.000 m2 vastgoed Roosendaal

Geen categorie

Enexis heeft een bedrijfscomplex van 5.000 m2 gekocht voor eigen gebruik aan de Zwaanhoefstraat in Roosendaal.

Het complex is gekocht van een niet nader genoemde dochteronderneming van een groot internationaal leasebedrijf/bankbedrijf. Enexis beheert en onderhoudt het gas- en elektriciteitsnetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Het nutsbedrijf verplaatst zijn huidige kantoor-, werf- en opslagruimte in onder andere Breda naar het bedrijfscomplex in Roosendaal op bedrijventerrein Majoppeveld.

Het bedrijfscomplex bestaat uit 3.000 m2 kantoorruimte verdeeld over vier verdiepingen en 2.000 m2 bedrijfsruimte. Bij het complex horen ook 120 parkeerplaatsen, een buitenopslag van 2.500 m² en rijbanen. Het pand uit 2007 heeft een perceeloppervlakte van ruim 10.000 m². Reden voor de verhuizing is de centrale positionering in het verzorgingsgebied West-Brabant. Ook wil Enexis de kantoor- en uitvoeringswerkzaamheden op een locatie integreren.

Enexis heeft uit duurzaamheid bewust gekozen voor het benutten en geschikt maken van bestaande bouw boven nieuwbouw. De organisatie zal de locatie medio 2017 in gebruik nemen. Enexis werd bij het strategisch locatieadvies, de due diligence en de transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff. 

Reageer op dit artikel