nieuws

DGBW: na Parijs moet vastgoedvoorraad duurzamer

Geen categorie

De zesde editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) staat in het teken van het thema impact. Bij alle evenementen en activiteiten staat voorop dat de vastgoedsector nu moet handelen om de vastgoedvoorraad te verduurzamen.

DGBW vindt plaats tussen 26 en 30 september. Annemarie van Doorn, directeur van DGBC, stelt dat de vastgoedbranche na de klimaattop eind 2015 in Parijs moet laten zien ‘wat we waard zijn’. ‘Het is geen nieuws dat de gebouwde omgeving voor meer dan een derde verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot. We hebben dus een enorme maatschappelijke plicht en kans om een impactvolle bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dat moeten we laten zien.’

Volgens haar is de grootste opgave om de bestaande gebouwenvoorraad te verduurzamen. Kantoren, woningen, logistieke centra en ook scholen vragen om een grondige verduurzamingsslag. Duurzaam leiderschap kan helpen om hierin grote stappen te maken, stelt ze. ‘Vorig jaar hebben al meer dan dertig leiders onze ambitieverklaring ondertekend waarmee zij hebben aangegeven zich persoonlijk sterk te maken voor verduurzaming. Ook hebben we de Green Leader Award gelanceerd, waarin leiderschap en lef worden beloond. Tijdens de DGBW borduren we hierop voort.’

Reageer op dit artikel