nieuws

Crowdfunding vastgoed nog kleine markt

Geen categorie

Nederland loopt ten opzichte van landen als het Verenigd Koninkrijk achter op het gebied van crowdfunding van vastgoedprojecten. Om daarin verandering te brengen is er op 25 mei een congres.

Op enkele projecten worden in Nederland weinig vastgoedprojecten gefinancierd via crowdfunding. Eind 2015 haalde Zorgvastgoed Zeeland wel 10,6 miljoen euro op voor het behoud van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis in Vlissingen. Dat valt in het niet bij het Verenigd Koninkrijk.

In 2015 werd daar 700 miljoen pond (ruim 800 miljoen euro) geïnvesteerd in vastgoed door middel van crowdfunding, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Cambridge. In Nederland is de omvang van crowdfunding voor vastgoed slechts een paar procent van de totale crowdfunding-markt. Op Crowdfunding Day Europe 2016 wordt gepoogd deze markt aan te zwengelen. De bijeenkomst is op 25 mei in Amsterdam Arena. 

Reageer op dit artikel