nieuws

BPD en AM ontwikkelen 1.800 woningen Vianen

Geen categorie

BPD en AM zijn op 27 mei met de bouw van het eerste project in nieuwbouwwijk Hoef en Haag in Vianen begonnen. Het ‘dorp’ aan de Lek krijgt in totaal 1.800 woningen.

Dat laat Hoef en Haag CV weten, een samenwerking tussen BPD en AM. Het eerste project is het Dorpshart, gevolgd door het Lint. De ruim honderd woningen in deze twee deelprojecten zijn nagenoeg allemaal verkocht. Het gaat om rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en vrij te bebouwen kavels. Woningcorporatie LekstedeWonen start in september met de bouw van 36 huurwoningen.

De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Het nieuwe dorp aan de Lek krijgt 1.800 woningen in de periode tot 2030. Hoef en Haag is op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein en op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen.

Reageer op dit artikel