nieuws

Blok wapent gemeenten met kennis corporaties

Geen categorie

Minister Stef Blok (Wonen) zal gemeenten informeren over de financiële mogelijkheden van hun woningcorporaties. Gemeenten kunnen zo beter beslagen ten ijs komen tijdens gesprekken over woninginvesteringen.

Dat schrijft de minister in antwoord op Kamervragen van het SP-Kamerlid Farshad Bashir, aldus Binnenlands Bestuur. Voor de zomer krijgen zij een kengetal, waarmee gemeenten een indicatie krijgen van de investeringsruimte van corporaties. De SP maakt zich zorgen over de uitkomsten van een onderzoek, waaruit blijkt dat het gemeenten nog steeds ontbreekt aan de juiste financiële kennis om met corporaties het gesprek aan te gaan over prestatieafspraken.

De minister betoogt dat er het afgelopen jaar veel informatie over het onderwerp is aangereikt. Dat gebeurt via woningwet2015.nl. Ook is een tool ontwikkeld die gemeenten inzage geeft in de regionale verdeling van corporatiebezit, het aantal huishoudens per gemeenten en de onderlinge woningmarktverbanden tussen de verschillende gemeenten.

Reageer op dit artikel