nieuws

Basic-Fit wil verdubbeling aantal fitnesscentra

Geen categorie

Basic-Fit zint op een beursgang in Amsterdam. Met de opbrengst wil de Nederlandse fitnessketen het aantal vestigingen verdubbelen.

Dat meldt BNR.nl. De beursgang is afhankelijk van de marktomstandigheden. Basic-Fit wil met de verkoop van aandelen onder meer zijn schulden herfinancieren en verdere groei financieren. De opbrengst bij een beursgang wordt geschat op minimaal 1,1 miljard euro. Basic-Fit is eigendom van investeerder 3i. Het Britse 3i kocht de fitnessketen in 2013 voor 275 miljoen euro.

Volgens de eigen website heeft Basic-Fit in Nederland meer dan 140 sportclubs. Ook heeft de keten sportscholen in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. René Moos, ceo van Basic-Fit, zegt over de expansie: ‘Ons doel is het aantal clubs binnen vijf jaar te verdubbelen, in de landen waar we al zitten, maar ook in andere landen binnen Europa.’ 

Reageer op dit artikel