nieuws

Aantal hypotheekaanvragen met kwart omhoog

Geen categorie

Het aantal hypotheekaanvragen is in de eerste vier maanden met zo’n 25 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Dat blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN).  In de eerste vier maanden zijn ruim 100.000 hypotheken afgesloten via HDN-financiers.  In 2015 lag dat aantal op zo’n 80.000. Ongeveer 82 procent van de hypotheekaanvragen loopt via HDN.

Dit is volgens HDN het vierde jaar op rij waarin sprake is van groei. In april liepen via HDN 29.200 hypotheekaanvragen tegen 24.200 in april 2015. Oorzaak van de groei is met name de historisch lage hypotheekrente van zo’n 2 procent voor een 10-jarige financiering. Het gaat niet alleen om nieuwe financieringen maar om oversluitingen.

Reageer op dit artikel