nieuws

Woningprijzen eurozone flink in de lift

Geen categorie

Woningprijzen in de eurozone zijn in het vierde kwartaal van 2015 met 2,9 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De prijzen in de negentien eurolanden gaan sinds begin 2014 omhoog.

Dat schrijft Eurostat op zijn website. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2015 bleven de gemiddelde woningprijzen in de negentien eurolanden stabiel. In de hele Europese Unie gingen de woningprijzen in het vierde kwartaal van 2015 op jaarbasis met 3,9 procent omhoog. Ten opzichte van het derde kwartaal bedroeg de prijsstijging in alle 28 Europese landen 0,2 procent.

Nederlandse woningen waren volgens het statistisch bureau van de EU gemiddeld 4,7 procent hoger op jaarbasis en bijna 1 procent op kwartaalbasis. De grootste stijgingen op jaarbasis werden gemeten in Zweden (14,2 procent), Hongarije (10,3 procent) en het Verenigd Koninkrijk (7,1 procent). In Kroatië (2,1 procent) namen de prijzen het sterkst af, gevolgd door Italië (0,9 procent) en Cyprus (0,6 procent).

Reageer op dit artikel