nieuws

Verkoop Blauwhoed van de baan

Geen categorie

Aandeelhouders Valzoom en NPM Capital hebben projectontwikkelaar Blauwhoed uit de etalage gehaald. Ze zijn ervan overtuigd dat de woningontwikkelaar de vruchten kan plukken van de aantrekkende markt.

Dat laat Blauwhoed op 15 april in een persbericht weten. In november 2015 bevestigde de projectontwikkelaar Vastgoedmarkt-info dat de ontwikkelaar te koop stond. NIBC Bank was aangesteld om de verkoop te onderzoeken. Vastgoedmarkt begreep dat er eind november al gesprekken liepen. Of de verkoop is afgeketst op te lage biedingen, willen aandeelhouders en ontwikkelaar niet zeggen.

‘Eind 2015 kondigden de aandeelhouders van Blauwhoed aan dat zij NIBC de opdracht hebben gegeven om de mogelijkheid van een verkoop van de onderneming te gaan onderzoeken. Na evaluatie van verschillende opties hebben de aandeelhouders besloten vooralsnog af te zien van een eventuele verkoop en voor een langere periode bij de onderneming betrokken te blijven. De aandeelhouders zijn ervan overtuigd dat Blauwhoed, na de succesvolle transformatie in de voorbije jaren, de vruchten zal plukken van de sterke positionering in een verder aantrekkende Nederlandse markt’, aldus de ontwikkelaar in een persverklaring.

Blauwhoed is Nederlands oudste vastgoedonderneming (400 jaar oud) met een focus op de residentiële markt in de Randstad en Noord-Brabant. Het verkocht in 2015 ongeveer 550 woningen. Dat aantal zal de komende jaren stijgen, liet de ontwikkelaar eerder weten. 

Reageer op dit artikel