nieuws

Van Rey ontkent ‘omkoping’ door ontwikkelaar

Geen categorie

Voormalig VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond ontkent dat hij zich voor een ton zou hebben laten omkopen door zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol.

Dat schrijft De Volkskrant die op 11 april aanwezig was op de rechtszitting in de Rotterdamse rechtbank. Volgens Van Rey ging het om privétransacties. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat Van Rey zich voor ruim 97.000 euro heeft laten omkopen door Van Pol. Dat zou zijn gebeurd met betaalde bezoeken aan de vastgoedbeurzen in München en Cannes, voetbalwedstrijden in Zwitserland en Duitsland en het vakantiehuis van Van Pol in Frankrijk.

Volgens Van Rey ging het echter om privétransacties van vriend tot vriend. ‘We kennen elkaar al 30 jaar.’ Van Rey staat terecht op verdenking van het aannemen van smeergeld, het ronselen van stemmen bij de verkiezingen, het doorspelen van vertrouwelijke informatie over de burgemeestersbenoeming in Roermond en het witwassen van 175.000 euro. Piet van Pol, eigenaar/directeur van de ontwikkelende belegger Van Pol Beheer, wordt verhoord als medeverdachte. 

Reageer op dit artikel