nieuws

‘Trots op verkoop complex Wim Bosman aan Geneba’

Geen categorie

Raimond Weenink behaalde samen met twee collega’s een uitzonderlijk resultaat in 2015. Zijn bedrijf Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij uit Tilburg was in 2015 betrokken bij opvallende transacties in logistiek vastgoed. Hij werd daardoor een opvallende stijger.

‘Ten opzichte van een aantal jaren geleden merken wij op dat de vraag naar grotere logistieke complexen is toegenomen. Dit is een gevolg van de aantrekkende economie, maar ook het feit dat in een logistiek centrum meerdere klanten worden ondergebracht bij een logistiek dienstverlener. Door meerdere klanten van een logistiek dienstverlener te huisvesten in een gebouw heeft een logistiek dienstverlener meer flexibiliteit in het gebouw. Inmiddels blijkt dat een warehouse van 60.000 m2 voor meerdere partijen geschikt is. Op Logistiek Park Moerdijk – circa 2 miljoen m2 uitgeefbare grond – zijn we in gesprek met klanten voor grote distributiecentra. Zij willen daar hun centrale magazijnen voor Europa gaan vestigen. Naar verwachting is de eerste fase van dit bedrijventerrein eind van dit jaar uitgeefbaar en kunnen we deze internationale bedrijven daar huisvesten.

In 2001 startte ik mijn kantoor met de focus op middelgroot en groot vastgoed met als specialisatie logistiek vastgoed. Deze focus en de aandacht voor onze relaties hebben ervoor gezorgd dat ons kantoor ook in moeilijkere jaren succesvol is geweest. Afgelopen vijftien jaar zijn we met onze klanten meegegroeid. We zijn goed ingevoerd in de regio en hebben goede contacten met gemeenten.

Voor de ontwikkelaar van duurzaam logistiek vastgoed Dok Vast uit Oisterwijk hebben wij zowel qua verhuur als verkoop grote transacties gedaan. In Tilburg hebben we een nieuwbouw-ontwikkeling van 60.000 m2 verhuurd en in Son de eerste fase van 35.000 m2 van het totale complex van 75.000 m2. Trots zijn we op het feit dat we in 2014 de tweede vestiging van Tesla hebben ondergebracht in een pand van Dok Vast. Net zo opvallend was in 2015 de verkoop van het complex van 85.000 m2 dat aan Wim Bosman is verhuurd en gelegen is in ’s-Heerenberg. Na het sluiten van de nieuwe huurovereenkomst met Wim Bosman hebben wij het complex verkocht aan vastgoedbelegger Geneba Properties voor 60 miljoen euro. Het object was al geruime tijd op de markt. Wij wisten binnen twee maanden het complex verkocht te krijgen. Een dergelijke transactie is groot voor ons kantoor en daar zijn wij trots op.

 

Over de auteur

Eduard Voorn is freelance journalist

Dit artikel is gepubliceerd in Vastgoedmarkt van mei 2016

Reageer op dit artikel