nieuws

‘Rotterdamse vastgoedmarkt is hot & bruist’

Geen categorie

De groeiende belangstelling voor Rotterdam heeft Ooms Makelaars geen windeieren gelegd. Directeur Peter van Nederpelt was daardoor betrokken bij veel vastgoedtransacties in 2015. In de top 30 van vestigingen steeg Ooms van plaats 33 naar de twaalfde plaats.

‘Waar we op in hebben gespeeld is dat steeds meer midden- en kleinbedrijven hun vastgoed zijn gaan kopen in plaats van huren. Wij hebben als lokale en regionale makelaar daar op voorgesorteerd en in geïnvesteerd. Voor het mkb in de regio Rijnmond is het hebben van vastgoed op de balans geen probleem. Sale & lease back is voor deze groep uit. Banken financieren dat steeds vaker, en verder is er voldoende particulier geld om dat mogelijk te maken. Zo’n opvallende verkoop is het complex van Bandolera aan Vareseweg 85 te Rotterdam dat in bezit was van Annexum Vastgoed Fundament Fonds. Een Rotterdamse ondernemer kocht het om er onder andere de e-commerce activiteiten van Kookpunt in onder te gaan brengen.

Wat onze groei in 2015 ook versterkte is de belangstelling voor Rotterdam: de stad is ongelofelijk hot & bruisend. Ook voor dit jaar is dat zeker een motor achter onze groei. Hoewel we de deal van KPN van Den Haag naar Rotterdam niet hebben gedaan, zal het zeker goed zijn voor onze activiteiten, al was het alleen maar voor onze woonmakelaars. Via ons Dynamisnetwerk krijgen we ook landelijke huurders door die zich willen gaan vestigen in Rotterdam. Ondanks die sterk toegenomen belangstelling hoeft er naar mijn mening niet al te veel te worden bijgebouwd. Er staat nog voldoende leeg, zelfs in het Rotterdam Central District bij het nieuwe station.

Rotterdam is dé transformatiestad van Nederland. Wat onze groei in 2015 steunde, is dat we bij veel van die projecten zijn betrokken. Leegstaande kantoren werden en worden in rap tempo herontwikkeld voor wonen, horeca, hotels, musea, flexibele werkvormen en studenten. Voorbeeld daarvan is Parkhaven stad aan de Westzeedijk. In dit voormalige kantoorgebouw van de douane zijn 154 huurwoningen gekomen en is inmiddels volledig verhuurd.’

 

Over de auteur

Eduard Voorn is freelance journalist

Dit artikel is gepubliceerd in Vastgoedmarkt van mei 2016 

 

 

Reageer op dit artikel