nieuws

Redevco koopt Spaans winkelvastgoed met Ares

Geen categorie

Redevco Iberian Ventures heeft zes Spaanse retailparken voor 95 miljoen euro gekocht van ontwikkelaar Bogaris. Het gaat om de eerste aankoop van de joint venture tussen Redevco en Ares Management.

De retailparken hebben een totale oppervlakte van bijna 84.250 m2. Ze liggen in het zuiden en westen van Spanje in Cáceres, Granada, Huelva, Mérida, Motril en Villanueva de la Serena. Alle retailparken zijn nagenoeg volledig verhuurd aan hoge kwaliteit huurders, aldus Redevco. Daaronder bevinden zich supermarktketens Mercadona, Aldi en Dia, modemerken C&A, Kiabi en Merkal Calzados maar ook Burger King en Media Markt. De grootste winkelcentra zijn Kinepolis in Granada met 25.500 m2 verdeeld over 32 recreatie- en winkelunits. Marismas del Polvorin in Huelva telt 20.000 m2 verdeeld over negen winkelunits.

Doel is het creëren van een specifieke portfolio voor retailparken, stelt Israel Casanova, managing director van Redevco in Portugal en Spanje. ‘Het geeft ons meteen een fors aandeel in de Spaanse markt voor retailparken. We gaan verder op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden in Spanje en het aangrenzende Portugal.’ Rafael Aviles, senior Advisor bij Ares Management: ‘De panden bieden uitstekende mogelijkheden om waarde toe te voegen. Daarmee kunnen we de resultaten van het portfolio in de komende jaren kunnen verbeteren.’

Ares en Redevco kondigden in september 2015 de oprichting aan van de joint venture. Met deze transactie is de totale gecommitteerde investeringswaarde nu meer dan 200 miljoen euro. De joint venture richt zich op value-add- en core plus-beleggingen in winkelvastgoed in Spanje en Portugal. Redevco Iberian Ventures werd bij deze aankoop geadviseerd door JLL en Deloitte.

Reageer op dit artikel