nieuws

Rechter wijst claims PropertyNL en RealNext af

Geen categorie

De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft op 26 april 2016 uitspraak gedaan in het kort geding dat PropertyNL had aangespannen tegen Stichting RealNext. De rechter heeft de eisen van beide partijen afgewezen.

Rechter wijst claims PropertyNL en RealNext af

Ook de tegenvorderingen, die Stichting RealNext had ingesteld, zijn door de rechter afgewezen, omdat PropertyNL tijdens de rechtszitting heeft aangegeven voor 1 juli 2016 de gevraagde data te overhandigen en de administratie op een nette manier te zullen afwikkelen.

Stichting RealNext is verheugd over de uitkomst. ‘Wij hopen vooral dat deze uitspraak van de rechter ertoe zal leiden dat we de samenwerking met PropertyNL, in het belang van de makelaars, alsnog in goed overleg en constructief kunnen beëindigen’, aldus een woordvoerder.

PropertyNL claimt in zijn berichtgeving de overwinning in het artikel ‘Rechter: RealNext krijgt geen database voor eigen portaal’. De vastgoedtitel schrijft: ‘De inkoopstichting RealNext krijgt geen database waarmee een portal voor aanbod commercieel vastgoed kan worden begonnen tot het contract met researchorganisatie PropertyNL is uitgediend.’

Omdat PropertyNL door de rechter in het ongelijk is gesteld, is het bedrijf veroordeeld in de kosten van 4.750 euro die RealNext heeft gemaakt voor het kortgeding.

Reageer op dit artikel