nieuws

PingProperties koopt ABN Amro-kantoor in Utrecht

Geen categorie

PingProperties heeft voor het nieuwe fonds PingProperties Corporate Office fund X overeenstemming bereikt met ABN Amro over de aankoop van het ABN Amro-kantoor aan Daalsesingel 71 in Utrecht. Het gebouw wordt langjarig teruggehuurd door de bank.

Totaal gaat het om 8.254 m2 en 100 parkeerplaatsen.

Het gebouw ligt direct naast het centraal station van Utrecht: het gebied dat door de gemeente volledig wordt vernieuwd en groener gemaakt. Sinds eind 2015 stroomt er na 40 jaar weer water door de Catharijnesingel, auto’s maken plaats voor wandelroutes langs het water en er komt ruimte voor horeca en winkels.

Het nieuwe fonds bestaat uit een select aantal deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors. PingInvestors is een vaste mede-investeerder in een nieuw PingProperties fonds.

Voor deze transactie is PingProperties juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma. ABN Amro is juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en geadviseerd door JLL.

Reageer op dit artikel