nieuws

Patrizia koopt Duits winkelvastgoed

Geen categorie

Patrizia Immobilien heeft voor 320 miljoen euro een Duitse winkelportefeuille gekocht. Verkoper is een winkelfonds van Savills Investment Management.

De volgens Patrizia ‘premium’ portefeuille bestaat uit 25 perifere retailcomplexen met een verhuurbaar vloeroppervlak van 183.000 m2. De perifere megawinkels zijn verhuurd aan grote winkelketens als Edeka, Rewe, Media Markt, Wöhrl, DM en Deichmann.

Driekwart van de vastgoedwaarde is afkomstig van winkels gelegen in deelstaten Beieren en Baden-Württemberg en de stad Hamburg. Het meeste vastgoed is gerealiseerd of herontwikkeld na 2005. De aankoop betrof een off-market transactie. Patrizia beschikt nu over een Europese winkelportefeuille van 3 miljard euro, waarvan het merendeel gevestigd in Duitsland.

Reageer op dit artikel