nieuws

Palmer wordt Arcona Capital

Geen categorie

Palmer Capital verandert zijn naam in Arcona Capital. Ook de aandeelhoudersstructuur op holdingniveau past de vastgoedvermogensbeheerder aan.

Als reden voor de veranderingen noemt de vastgoedbelegger de groei van de vastgoedmarkten in Midden- en West-Europa. Palmer Capital Continental Europe werd in 2007 opgezet als een 50/50 joint venture tussen Palmer Capital Partners in Londen en een managementteam in München. Het fonds richt zich op vastgoedbeleggingen in Centraal- en West-Europa.

Het huidige managementteam, dat bestaat uit Guy Barker, Ben Maudling en Tina-Kathrin Rauh, heeft het belang nu uitgebreid tot meer dan 80 procent en de naam gewijzigd in Arcona Capital. Sinds 2012 is Palmer Capital actief in Nederland middels haar dochter Palmer Capital Nederland, waarvan de naam wordt gewijzigd in Arcona Capital Nederland.

Arcona Capital heeft kantoren in Nederland (Deventer), Duitsland, Tsjechië, Polen, Roemenië en Bulgarije. De onderneming beheert voor cliënten een beleggingsportefeuille van 320 miljoen euro, met vastgoedbeleggingen in tien Europese landen. Arcona Capital beheert negen beleggingsfondsen, waarvan vijf met een vergunning van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Reageer op dit artikel