nieuws

Nieuw Europees woningfonds Bouwfonds IM in de maak

Geen categorie

Bouwfonds IM bereidt een nieuw Europees woningfonds voor met een beoogd fondsvolume van maximaal 1 miljard euro

Dat laat Bouwfonds Investment Management weten. Het tweede Europese woningfonds van Bouwfonds IM komt in antwoord op de sterke vraag van institutionele beleggers naar Europees residentieel vastgoed. Het fonds zal investeren in woningobjecten in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De lancering van het nieuwe fonds staat in de eerste jaarhelft gepland. Het beoogde fondsvolume zal tussen de 750 en 1 miljard euro bedragen.

Het bestaande Bouwfonds European Residential Fund heeft tussen februari 2015 en februari 2016 een rendement van 5,7 procent behaald, laat Bouwfonds IM verder weten. Dat is 90 basispunten boven het vijfjaarlijkse gemiddelde van 4,8 procent. De vermogensbeheerder heeft ook de bezettingsgraad van het fonds verhoogd van 97,3 procent eind april 2014 naar 98,6 procent eind februari 2016.

In 2015 heeft het fonds zeven woningprojecten gekocht met een totale waarde van 160 miljoen euro. Daarmee is een kwart van de portefeuille jonger dan vijf jaar. Het negen jaar oude fonds bestaat uit 8.200 woningen met een waarde van 878,2 miljoen euro en een LTV-ratio van 21,9 procent. De helft bestaat uit Duitse woningen, 20 procent ligt in Nederland, 15 procent in Denemarken en 11 procent in Frankrijk. 

Reageer op dit artikel