nieuws

‘Nederland moet zich veel beter presenteren’

Geen categorie

Nederland moet zich veel beter presenteren in het buitenland, anders blijven er kansen liggen.

‘Nederland moet zich veel beter presenteren’

Dat betoogde urban innovator Peter Savelberg tijdens het Vastgoedmarkt Trends Congres op 21 april in Amsterdam. Volgens Savelberg, initiatiefnemer van Tristate City, is de Randstad een paar maten te klein om te concurreren met stedelijke agglomeraties van 15 tot 30 miljoen inwoners. Samen met Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen kan de Randstad wel internationaal potten breken.

‘De aaneengesloten stedelijke zone tussen Amsterdam, Düssseldorf en Brussel telt 30 miljoen inwoners en is, op wereldschaal, de absolute showcase op het gebied van duurzame mega-city-ontwikkeling. Tussen de verstedelijkte ringen bevinden zich twee groene ringen waarin het voedsel voor de inwoners wordt verbouwd en duurzame energie wordt opgewekt’, stelt Savelberg.

‘We moeten ons niet laten beperken door de grenzen die in de negentiende eeuw door despoten zijn vastgesteld. Nederland concurreert met ongeveer zestig megacity’s. Als wij blijven denken op het niveau van Nederlandse steden, of Randstad, of Noord- en Zuidvleugel, dan zijn we net een paar schaalniveaus te klein.’ Van overheden verwacht Savelberg weinig heil bij de marketing van Tristate City. ‘De bal ligt bij het bedrijfsleven.’

Bekijk hier een impressie van het Vastgoedmarkt Trends Congres. 

Reageer op dit artikel