nieuws

Modeketen Houtbrox bankroet

Geen categorie

De rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch heeft modeketens Houtbrox en Duthler op 18 april failliet verklaard.

Ook over de aan Houtbrox gelieerde vennootschappen Duthler-Intermode, Brova Retail Services en Brova is het faillissement uitgesproken. De 24 winkels blijven open. Curator Floris Dix hoopt binnen enkele weken een doorstart onder een nieuwe eigenaar te realiseren. Tien potentiële overnamekandidaten hebben zich al gemeld, zegt Dix tegen het Brabants Dagblad.

Sluiting van de winkels zou een zoveelste klap voor de winkelstraat betekenen. De modewinkels hebben een oppervlakte van gemiddeld 800 tot 1.250 m2. De 23 vestigingen van Hout-Brox liggen op een winkel in Utrecht na buiten de Randstad. Duthler Modewarenhuis is gevestigd in Varsseveld.

Reageer op dit artikel