nieuws

Magere doorstart winkels Perry en Aktiesport

Geen categorie

JD Sports zet flink het mes in het winkelbestand van Perry Sport en Aktiesport. De nieuwe Britse eigenaar zou met slechts zestig van de in totaal 189 sportwinkels door willen gaan.

Dat melden verschillende bronnen uit de markt aan Retailnews.nl. Voor het faillissement bestond het winkelbestand – los van de toenmalige shop-in-shops – uit 58 vestigingen van Perry Sport en 131 van Aktiesport. JD Sports zou dertig winkels van Perry Sport en dertig vestigingen van Aktiesport onder de oude naam willen openhouden. Daarnaast zal nog een beperkt aantal winkels verdergaan onder de JD-formule, aldus de niet nader genoemde bronnen.

De Britse eigenaar heeft in elk geval al het huurcontract van 55 onrendabele winkels opgezegd. Eerder maakte JD Sports bekend 26,5 miljoen euro te hebben betaald voor de overname van de twee sportwinkelformules voorraden, inventaris en intellectuele eigendommen van beide sportketens. De formules zijn ondergebracht in de nieuwe dochteronderneming Sports Unlimited Retail.

 

Reageer op dit artikel