nieuws

Logistiek vastgoed populaire belegging

Geen categorie

Er is in Nederland steeds meer vraag naar bedrijfsruimte voor opslag- en overslag, het zogenaamde logistieke vastgoed. In 2015 was er al een stijging van 10 procent te zien. Toen werd er zo’n 1,3 miljoen vierkante meter verhuurd.

Dat blijkt uit onderzoek naar de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt, uitgevoerd door Troostwijk Research.  Deze trend lijkt door te zetten. Van de beleggingen in bedrijfsruimte gaat het in 70 procent van de gevallen om een logistiek vastgoedobject. Ten opzichte van de totale beleggingsmarkt is het aandeel beleggingen in logistiek vastgoed sinds 2010 toegenomen van 4 procent naar 8 procent in 2015. Dit ligt zelfs boven het niveau van voor de crisis toen 6 procent van de beleggingen werd verricht in logistiek vastgoed.

Daan van der Velden, consultant bij Troostwijk Research: ‘Dit jaar zien we met name logistieke vastgoedobjecten in populariteit toenemen bij beleggers. Sinds 2010 is de omvang van beleggingen in logistiek vastgoed in ons land fors gestegen van circa 200 miljoen euro naar bijna 800 miljoen euro in 2015. Ondanks deze stijging ligt het niveau overigens nog onder dat van voor de crisis, toen er 970 miljoen euro werd belegd.’ Verouderde logistieke centra beginnen steeds meer uit de gratie te raken. Logistieke partijen hebben een voorkeur voor nieuwere en duurzame objecten. 

 

Reageer op dit artikel