nieuws

JLL: hogere omzet, lagere winst per aandeel

Geen categorie

JLL heeft in het eerste kwartaal zijn bruto-omzet met 14 procent zien stijgen tot 1,3 miljard dollar. De winst per aandeel daalde echter.

JLL: hogere omzet, lagere winst per aandeel

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vastgoedadviseur. In het eerste kwartaal van 2016 heeft JLL 1,1 miljard dollar aan commissies verdiend, 11 procent ten opzichte van een jaar eerder. LaSalle Investment Management zag zijn beheerde vastgoedportefeuille tot recordomvang groeien naar 58 miljard dollar. De  gecorrigeerde winst per aandeel JLL daalde evenwel naar 82 dollarcent van 97 dollarcent in het eerste kwartaal van 2015.

Voor de Nederlandse organisatie is het jaar goed begonnen, stelt Reynout Vroegop, coo/cfo JLL Nederland. ‘Er is groei gerealiseerd in Capital Markets en Tétris ten opzichte van een jaar eerder. De andere business lines hebben de goede resultaten van vorig jaar gecontinueerd. De actuele ontwikkelingen in de internationale kapitaalmarkten hebben in die zin nog geen invloed gehad op de afronding van transacties in de Nederlandse markt.’

Reageer op dit artikel