nieuws

Hogere huuropbrengst voor Wereldhave Belgium

Geen categorie

Wereldhave België heeft in het eerste kwartaal iets hogere huurinkomsten geboekt. De huuropbrengst kwam uit op 12,2 miljoen euro tegen 11,6 miljoen de eerste drie maanden van 2015.

Dit meldde het Belgische vastgoedfonds op 21 april voorbeurs. Het in Amsterdam genoteerde Wereldhave heeft een belang van bijna 70 procent in Wereldhave Belgium. De stijging is te danken aan de ingebruikname van een retailpark in Tournai en hogere huurinkomsten van winkelcentrum Shopping 1 in Genk.

De bezettingsgraad van de winkelcentra bedroeg in het eerste kwartaal net zoals eind 2015 94,9 procent. De bezettingsgraad van de kantorenportefeuille kwam uit op 91,9 procent tegen 93,4 procent eind 2015. De winkelcentra zijn goed voor 83 procent van de totale portefeuille van Wereldhave Belgium. De waarde van de portefeuille, inclusief projectontwikkelingen, bedroeg ultimo maart 774,5 miljoen euro, vrijwel stabiel ten opzichte van eind 2015.

Reageer op dit artikel