nieuws

Gillis nieuwe president-commissaris van SADC

Geen categorie

Jaap Gillis is benoemd tot president-commissaris van de ontwikkelingsmaatschappij Schiphol Area Development Company (SADC). Gillis volgt Jan Doets op.

Gillis is ceo van Bouwfonds IM en was voorheen voorzitter DGBC en vicevoorzitter ULI Nederland. Hij is op 30 maart door de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd. Hij volgt Jan Doets op die bijna negen jaar de functie bij SADC bekleedde. Als voormalig voorzitter van de Dutch Green Building Council, coo tijdens de verduurzaming van Redevco en als voormalig vicevoorzitter van ULI Nederland heeft Gillis een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de ruimtelijke omgeving, stelt SADC.

‘Samen met de andere commissarissen Frank de Grave (voormalig minister van Defensie), Ingeborg de Jong (directeur Timpaan), Max van der Sleen (voormalig bestuursvoorzitter Ecorys) en Cuno van Steenhoven (voormalig directievoorzitter DTZ Zadelhoff), blijft met zijn benoeming de kwaliteit van toezicht en advisering van het bestuur van SADC op een hoog niveau.’

Reageer op dit artikel