nieuws

Forse omzetstijging voor CBRE

Geen categorie

CBRE heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar met 39 procent zien groeien tot 2,8 miljard dollar. Mede dankzij een sterke groei in Nederland steeg de omzet in het EMEA-gebied met 72 procent.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers van de Amerikaanse vastgoedadviseur. De opbrengst uit commissies kwam de eerste drie maanden uit op 1,8 miljard dollar, een kwart meer dan in dezelfde periode in 2015. De sterke groei is het gevolg van de overname van Global Workplace Solutions. Deze tak droeg het eerste kwartaal 654 miljoen dollar bij aan de CBRE-omzet. Exclusief deze overname groeiden omzet en commissies in het eerste kwartaal beide met 7 procent.

Het nettoresultaat kwam uit op 82,2 miljoen dollar. Dat was lager dan een jaar eerder, veroorzaakt door 17 miljoen dollar aan overnamekosten, 11,6 miljoen dollar aan integratiekosten en 8,8 miljoen aan reorganisatiekosten. In het EMEA-gebied bedroeg de omzetstijging 72 procent. De spectaculaire groei was vooral te danken aan de koop van Global Workplace maar ook aan de goede prestaties in Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De commissies uit vastgoedbeleggingen namen in EMEA met 4 procent toe, dankzij sterke winsten in Frankrijk, Nederland en Spanje.

 

Reageer op dit artikel